• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ДОКИ ПАМ’ЯТАЄМО – ЖИВЕМО! 75-та річниця Дніпровської повітряно-десантної операції

ДОКИ ПАМ’ЯТАЄМО – ЖИВЕМО! 75-та річниця Дніпровської повітряно-десантної операції

2018-10-05

ДОКИ ПАМ’ЯТАЄМО – ЖИВЕМО!

Цей вислів став лейтмотивом пам’ятного заходу, який відбувся на Канівщині 24 вересня 2018 року з нагоди 75-ї річниці Дніпровської повітряно-десантної операції. Ця операція була водночас і героїчною і трагічною подією в роки Другої світової війни. Зараз, коли наше покоління відчуло, що таке війна, ми надзвичайно болісно сприймаємо трагедію того часу, пропускаючи через себе долю кожного солдата і офіцера, котрі у вересні 1943 року назавжди зробили крок у небо, крок у безсмертя.
Організатори пам’ятного заходу – Канівська громадська організація «Союз ВДВ» та Канівський міський центр туризму – збирають щорічно на висоті поблизу с.Литвинець біля пам’ятного знаку десантникам 3-ї та 5-ї гвардійських повітряно-десантних бригад тих, хто вірний традиціям військового товариства та десантного братерства.
24 вересня 2018 року, незважаючи на погані погодні умови, на постійний дощ, на мітинг-реквієм зібралися жителі Канівщини та представники організацій ветеранів-десантників з Краматорська, Білої Церкви, Києва, Черкас, Мінська. З Республіки Білорусь вшанувати пам'ять побратимів свого діда, Івана Матвєєва, мінометника 3-ї гвардійської бригади, прибув його внук - Андрій Свідінський. Всі присутні схилили голови перед світлою пам’яттю полеглих на канівській землі.
Продовженням пам’ятного заходу «Доки пам’ятаємо – живемо» стала Конкурсна військово-патріотична програма, яка відбулася 5 жовтня 2018 року в міському парку на набережній Дніпра.
Учасники заходу, 6 учнівських команд закладів освіти міста Канева, змагалися на військово-спортивній естафеті «Вихід диверсійно-розвідувальної групи» та в конкурсах «Рятівник», «Фізкультурно-спортивні випробування», «Солдатська каша», «Військово-патріотична пісня».
За результатами Конкурсної програми:
- І місце виборола команда Державного навчального закладу «Канівське вище професійне училище»;
- ІІ місце – команда Канівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради;
- ІІІ місце розділили команди 2-х шкіл: Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім.Т.Г.Шевченка та команда Канівської гімназії ім..І.Я.Франка.
Всі учасники заходу отримали грамоти, пам’ятні призи та відзнаки від Канівської ГО «Союз ВДВ», а команду-переможець нагороджено ще й перехідним призом: пам’ятною табличкою та справжнім стабілізуючим парашутом.
Організатори заходу дякують всім, хто допомагає виховувати нашу молодь справжніми людьми, справжніми патріотами незалежної держави.

Людмила Перебийніс,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Канівського міського центру туризму

Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi