• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • міський туристсько-спортивний військово-патріотичний зліт учнівської молоді 2019

міський туристсько-спортивний військово-патріотичний зліт учнівської молоді 2019

2019-06-10

/Files/images/изображение_viber_2019-09-05_12-13-27.jpg

Туристський зліт 2019 – змагання та відпочинок

Навчальний рік в Канівському міському центрі туризму завершився підсумковим відкритим туристсько-спортивним, військово-патріотичним зльотом, який відбувся з 06 по 09 червня 2019 року на березі дренажного каналу, поблизу с. Ліпляво. Цьогорічний зліт зібрав 142 учасники: 15 команд КМЦТ (142 учасника) із них по молодшій віковій групі - 4 команди (32 учасники); по старшій віковій групі – 11 команд (110 учасників).

Під час зльоту учасники випробовували себе на витривалість, спритність в п’яти видах змагань на дистанціях: «Туристська смуга перешкод», «Спортивне орієнтування», «Водний туризм», «Військово-спортивна гра «Заграва», «Козацький гарт» та в конкурсній програмі.

Військово-спортивна гра «Заграва» включала в себе етапи з подолання заболоченої місцевості за допомогою жердин, підлазу, купин, надання першої медичної допомоги потерпілому та транспортувати його на ношах. Учасники пройшли етапи «путанка». «метелик», «козацьку переправу», «метання гранати», «влучний стрілок», «спорядження магазину АК патронами», одягання протигазу на потерпілого та транспортування із зони ураження.

В «Туристській смузі перешкод» змагання відбувалися на паралельних перилах, навісній переправі, спуску-підйомі та траверсі схилу, переправі по колоді з використанням спеціального туристського спорядження.

На дистанції «Спортивне орієнтування» юні туристи підтвердили вміння користуватися топографічною картою, швидко і правильно знаходити задані контрольні пункти, продемонстрували знання з історії рідного краю.

Змагання «Козацький гарт» включали в собі командні змагання з перетягування линви та кросфіту.

На дистанції «Водний туризм» учасники зльоту змагалися на байдарках, долаючи навісні ворота як умовні перешкоди. Всім учасникам зльоту було комфортно змагатися на водній дистанції, адже наші байдарки отримали нові шкури, завдяки меценатам та благодійникам рідного міста.

Насиченою і цікавою була конкурсна програма зльоту, в яку ввійшли: конкурс представлення команд, конкурс на кращий туристський бівак, конкурс туристської художньої самодіяльності,конкурс надання долікарської допомоги та конкурс кашоварів.

Найголовнішим на туристському зльоті було те, що наші вихованці стали єдиною дружною туристською командою, і позмагалися і відпочили водночас, отримали потужний заряд позитивної енергії та насолоджувалися чистим повітрям соснового лісу.

За перемогу у різних видах змагань учасники зльоту нагороджені грамотами і медалями центру туризму та солодкими призами.

За проведення зльоту найщиріша подяка всім членам колективу Центру туризму та нашим однодумцям, справжніми патріотами нашого рідного міста, які допомагали безпосередньо в постановці таборів, дистанцій, працювали в суддівстві, приєдналися до загальної справи заради виховання молодого покоління, заради нашого майбутнього, показали свій досвід і вміння, показали приклад сімейних відносин і роботи в колективі.

Тетяна Дорошенко,

Директор КЗ « Канівський міський центр туризму

Канівської міської ради Черкаської області», начальник зльоту

Кiлькiсть переглядiв: 24

Коментарi